Escaperoom adventures

Een escaperoom is tegenwoordig helemaal HOT.
Laat escaperooms, naast tatoeages, nou mijn nieuwe verslaving zijn.

Het doel van een escaperoom is dat je binnen 60 minuten ontsnapt uit een kamer waar je zit opgesloten. Door middel van puzzels, goed denkwerk en teamwork zou het je moeten lukken om binnen de tijd de kamer te verlaten. Zelfs wanneer dit niet lukt, wil dit niet zeggen dat escaperooms alsnog super awesome zijn om te doen.

Samen met een aantal oud-collega’s ga ik om de drie maanden naar een escaperoom.
Ik heb voor jullie een top drie gemaakt van mijn favorite escaperooms:

1.  Escape experience
Bij deze escaperoom begeef je je in een appartement op de 13e verdieping. Het verhaal gaat over een meneer die op deze verdieping gewoond heeft. Na het overlijden van zijn vrouw wist hij niet meer wat hij met zichzelf aan moest. Wat er met hem gebeurd is, weet niemand.

Verdieping 13 heeft fantastische effecten. Lichten die spontaan gaan knipperen en onverklaarbare geluiden. Daarnaast kom je dingen tegen die je niet in deze kamer had verwacht, maar daar kan ik niet teveel over zeggen. Dat is iets wat je zelf moet ontdekken.
We startten de kamer door plaats te nemen in een lift. We waren met zijn vijven, maar er hadden zo nog 20 mensen in de lift gepast. Zo dicht stonden we tegen elkaar aan gedrukt in de rechterhoek. Niemand durfde bij de deur van de lift plaats te nemen.
Een collega had mijn hand vast en ik liet haar weten dat ze heel erg aan het trillen was. “Uhm, dat ben jij hoor Bo” antwoordde ze.

Verdieping 13 is echt een aanrader!!

Helaas hebben we deze kamer niet gehaald. Echter vind ik dat totaal niet erg, omdat verdieping 13 echt heel gaaf was om gedaan te hebben.

2. Operation exit
De aankleding van deze kamer was prachtig. De kamer bestond niet uit één kamer, wat zeer verrassend was.
Bij Operation exit is het de bedoeling dat je het huis van een Baron betreedt. De tuinman heeft toevallig de sleutel van zijn tuindeur en het is aan jou de taak om binnen 60 minuten de schat in zijn huis te bemachten en te zorgen dat je het huis hebt verlaten voordat de Baron terug is.

De geluidseffecten maken dat deze kamer best wel zenuwslopend is. Al moet ik bekennen dat ik sowieso erg zenuwachtig word in escaperooms.

Deze kamer hebben we met nog 3 minuten op de klok gehaald.

3. Het ss Rotterdam
Deze escaperoom bevindt zich in de koelcellen van het SS Rotterdam. Dit stoomschip is legendarisch mooi en hierdoor ook een perfecte locatie voor een escaperoom.
Het is pittig donker in deze kamer wat het wel een beetje spannend maakt.

Op dit schip is er ooit een kapitein geweest die een schat heeft verstopt ergens op het schip. Het is de taak aan jou om deze schat te vinden.
Het enige wat wij jammer vonden aan deze kamer, was het einde. Het einde was heel onverwacht, maar we hebben het wel gehaald.
En als je je afvraagt wat ik in een kapiteins pak doe.. Dat vraag ik mezelf ook af.

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *