Ode aan Bali

Precies twee jaar geleden vertrok ik met een vriendin richting Bali. We hadden veel voorbereidingen gedaan en we hadden erg toegeleefd naar dit moment.

Wij gingen voor vijf maanden stage lopen op een school voor verstandelijk beperkte kinderen in Ubud, genaamd ‘Sjaki-Tari-Us’. Deze school is opgezet door Thijs van Harte. Toen hij een dochter met het syndroom van Down kreeg, kwam hij erachter hoe groot het verschil is tussen zijn dochter en de gehandicapte kinderen op Bali. Hij wilde hier graag iets aan doen en richtte Sjaki-Tari-Us op.
Op school heb ik de leraren ondersteund met het begeleiden van de kinderen. Daarnaast heb ik workshops gegeven over hoe er omgegaan moet worden met de beperkingen van de kinderen. Daarbij kwamen voornamelijk ‘structuur’ en ‘consequentie’ aanbod.
Als je ooit in Ubud bent, is het zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen op deze school.

Ik heb zulke goede herinneringen aan iedereen die aan deze school gekoppeld was. De head-master is een schat van een vrouw en de leraren hebben het beste met de kinderen voor. De kinderen zelf hebben mijn hart veroverd met hun karakters.
Vaak denk ik aan mijn stage terug. De ervaring die ik heb mogen opdoen is mij veel waard en de herinneringen zal ik voor altijd bij mij houden.

Naast het werken was er onwijs veel vrije tijd om het eiland te ontdekken. De leraren van Sjaki-Tari-Us hebben ons de niet-toeristische kanten laten zien en hebben ons meegenomen naar de lokale markten.
Daarnaast heb ik heel veel lieve, leuke en interessante mensen leren kennen tijdens mijn verblijf. Waaronder Miss Noeka, een lekkere Leidse Jazz zangeres, die toevallig drie straten bij mij vandaan woont. De wereld is soms zo klein. Zij kende een aantal Balinese muziekkanten en dit maakte Bali naast een culturele en leerzame reis ook nog een muzikale ervaring.

Bali is echt een prachtig land met fantastische landschappen, gigantische rijstvelden, schitterende watervallen en grote tempels. Ik ben verliefd geworden op al deze plekken. Let’s not forget to mention the food!!!!!!! & de ECHTE Balinese massages, gegeven door ECHTE Balinese vrouwtjes. ILOVEIT. MISSIT.

 

Only registered users can comment.

  1. Jou gevoel voor BALI en SJAKI TARI US……zou die van mij kunnen zijn ! 2016 was ik samen met zwager voor het laatst in Ubud , en heb toen de school en de kinderen ontmoed , en waanzig lopen verwennen ! Heel het jaar had ik er voor gespaard, ( nu nog ) om goef uit de verf te komen , en dat was toen aardig gelukt ! Dit jaar heb ik er ook weer flink voor gewerkt om dan in September de nieuwe school te ondersteunen met er wat dan op dat moment nodig is !! Ik zit nu al te popelen !! Top dat jij zo betrokken ben geweest ! THANKS !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *