5 tips to not give a damn

Ik word daar zo moe van!! Dat je jezelf steeds moet verantwoorden tegen de mensen om je heen. Je kan tegenwoordig geen BOE of BAH meer zeggen, of iemand heeft een mening over je.
Laat mensen gewoon zijn zoals ze zijn en houdt je bezig met je eigen leven.
Al kan ik heel goed begrijpen dat het lastig is om jezelf te zijn, wanneer iedereen een mening over je heeft.

Zelf ben ik een persoon die zich in veel situaties vrij weinig aantrekt van wat mensen van mij vinden. Noem het en ik zou het zonder schaamte doen. Al ben ik soms wel bang voor de mening van andere mensen. Wanneer ik een optreden heb bijvoorbeeld. Iedereen kijkt mijn kant op (wat logisch is aangezien ik het middelpunt van de belangstelling ben op dat moment). Wat zullen ze over me denken en wat zullen ze van mijn stem vinden. Zodra ik eenmaal bezig ben vallen deze gedachten van mij af.
Ik ben goed in wat ik doe, dus waarom zal ik daar over twijfelen.

Dit brengt mij naar de eerste tip over hoe je ervoor kan zorgen dat je je niets aantrekt van wat andere mensen van je vinden.
Kort gezegd: 5 tips to not give a damn.

  1. Geloof in jezelf. Geloven in jezelf kan ervoor zorgen dat je je niets aantrekt van de mening van anderen. Net zoals wanneer ik op het podium sta. Ik weet dat ik goed ben in wat ik doe en ik geloof in mezelf. Bedenkt voor jezelf waar je goed in bent en doe het met veel plezier. Wat mensen dan ook van je vinden en over je zeggen, jij weet dat je het kan!
  2. Zolang jij er gelukkig van wordt, is er toch geen probleem? Dit is het vervolg van punt 1. Als jij gelukkig wordt van dansen, wie is jou omgeving dan om je hiervan te weerhouden. Doe wat je gelukkig maakt en sta er voor open. & zeg nou zelf, iemand die geluk uitstraalt is toch een prachtig persoon!
  3. Hoe zou ik het vinden als iemand anders dit doet? Deze vraag zou je jezelf kunnen stellen op het moment dat je van plan bent iets te gaan doen en bang bent voor de mening van anderen. Hoe zou jij reageren als er iemand in jou omgeving plots luidkeels gaat zingen in een overvolle tram? Op deze manier kan je ervan uitgaan dat wat jij denkt, andere mensen ook over jou zouden kunnen denken als je dit doet.
  4. EINDDOEL. Toen ik foto’s aan het maken was voor deze post, besefte ik me dat er onwijs veel mensen in de stad liepen die mij aan het bekijken waren. De gedachte die door mij heen ging was: zolang de foto’s maar mooi worden, vind ik alles prima. Door deze gedachte ging ik er toch staan en maakte het mij niet uit wat andere mensen op dat moment van mij dachten. Denk aan het einddoel!
  5. Het leven is kort. Voor je het weet is het voorbij en heb je spijt van de dingen die je niet gedaan hebt. & ik denk altijd dat je beter spijt kan hebben van de dingen die je wel gedaan hebt, dan van de dingen die je niet gedaan hebt. Al geeft dit natuurlijk geen vrijbrief. Blijf wel nadenken over je acties en doe vooral de dingen waar jij gelukkig van wordt!

Jij bent jezelf en je bent uniek. No matter what!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *