MARRAKECH LOVE


Afgelopen week heb ik samen met een vriendin een stedentrip naar Marrakech gemaakt.  We kwamen rond half acht aan bij onze Riad, dit is een soort bed&breakfast paleisje midden in de drukke stad.
Na het wandelen door een doolhof, want dat zijn al die kleine straatjes bij elkaar, bereikte wij onze Riad. Het was een oase van rust vergeleken met de drukke straten van Marrakech. Onze eerste avond besloten wij in onze Riad te blijven. We hadden nog niet de moed verzameld om in het donker een doolhof te bewandelen.

De volgende ochtend zijn wij vroeg opzoek gegaan naar hammam de la Rosé. Hier hadden wij een behandeling geboekt. De hammam was prachtig van binnen!! & wat een beleving zo’n behandeling. Ik raad dit iedereen aan.
Als je eens in Marrakech bent moet je zeker naar hammam de la Rosé gaan!

We besloten het deze dag rustig aan te doen, vooral na onze rustgevende behandeling (al dachten de straten van Marrakech daar anders over). De vele mannen die op straat liepen hadden allemaal iets te melden over/tegen ons.
We waren opzoek gegaan naar de Souks. Een nog groter doolhof met allemaal souveniertjes. Het was echt een wonder dat we hier uit zijn gekomen. We hadden ons diner in een mooi hotel niet willen missen.

De volgende ochtend werden we na ons ontbijt opgehaald door een taxi. Deze bracht ons naar KAMELEN! Achteraf bleken het dromedarissen te zijn, maar dat maakte het niet minder leuk.


Toen de mooie rit door de palmboompjes was afgelopen gingen we met vier pijnlijke liezen verder, op weg naar de nieuwe stad van Marrakech. Hier lag een prachtige tuin met daarin de villa van Yves Saint Lauren, Jardin Marjorelle genoemd. Het krioelde hier van de toeristen, maar dat vergat je al snel wanneer je alle soorten cactussen en de prachtige villa bekeek.
Pictures say more then thousand words. See for your self!


Onze dag wilde we afsluiten met een bezoekje aan het El fna square. Op verschillende sites had ik gelezen dat dit echt de moeite waard was. Niets is minder waar. Het moment dat we het plein opliepen kwamen er twee mannen naar ons toe die een aap en een slang om ons nek wilde leggen. Gevolgd door zes mannen die graag wilde dat wij bij hun kwamen eten. Toen we hier niet op ingingen begonnen ze vreemde dingen naar ons te roepen. Door naar elkaar te kijken hadden wij besloten dat dit plein niet geschikt was voor ons en hebben we 40 minuten daar vandaan een prachtig restaurant opgezocht (je moet jezelf een beetje verwennen na zo’n ervaring).
Ik wil je trouwens niet ontmoedigen om er heen te gaan, maar pas wel goed op als je er bent.

Toen wij rond 9 uur wakker werden was onze laatste dag aangebroken. Rond vier uur zouden we opgehaald worden om terug te gaan  naar het vliegveld. We hadden voor deze dag twee paleizen op onze planning staan.
Het was een half uur lopen naar het eerste paleis, maar na 50 minuten hadden we het nog steeds niet gevonden. Eenmaal gevonden bleek het paleis vanaf vandaag dicht te zijn voor renovatie. Best wel beetje zonde van onze tijd geweest dus. Gelukkig lag het tweede paleis om de hoek. & wat was dat paleis MOOI!!!

Voor dit paleis geldt ook dat je beter de foto’s kan bekijken, zonder dat ik er teveel over zeg.

Kortom: Marrakech is zeker een aanrader. Prachtige stad. Mooie contrasten van buiten en binnen en van de oude en de nieuwe stad. & wat is de stad fotogeniek zeg!!

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *