GELUKKIGE TEVREDENHEID

Tevredenheid en gelukkigheid zijn twee begrippen in het leven die toch verdomd veel met elkaar te maken hebben. Wanneer je gelukkig bent in je leven, ben je tevreden met de dingen die je in je omgeving hebt. Ben je tevreden, kan je hier ook erg gelukkig mee zijn.

Soms ben ik nogal materialistisch aangelegd. & dan vooral gericht op kleding. Ik kan wel zeggen dat ik een beetje last heb van een shopverslaving. Het moment dat ik mijn salaris heb ontvangen, ben ik in de stad te vinden. Ik word daar best wel een beetje gelukkig van op dat moment.
Maar dit gevoel blijf ik nooit heel lang houden en een tijdje later ben ik weer in de stad of op verschillende webshops te vinden.

Wat maakt het toch dat ik waarde hecht aan materiaal. Is het niet veel fijner om dat los te laten en tevreden te zijn met de dingen die ik al heb? Niet iedere keer verlangen naar nieuwe dingen?
Antwoord: Ja. Dat is veel fijner. Want aan het einde zijn het de momenten met de geliefden die ons bijblijven en niet de spullen die wij om ons heen hebben.
Dit wil niet zeggen dat je geen dromen en verlangen meer mag hebben. Maar je kan ook dromen over plaatsen die je wilt bezoeken of hobby’s en talenten die je wil uitbreiden of wil ontdekken.
Je hoeft geluk niet alleen te halen uit materiële dingen.

Een tijd terug had ik over dit onderwerp een gesprek met een erg goede vriendin van mij. Hoe gelukkig en tevreden waren we nou eigenlijk in het leven?
Ik kwam tot de conclusie dat ik weldegelijk gelukkig en tevreden ben. Ik heb erg lieve vrienden om mij heen, een onwijs leuke vriend en zorgzame ouders.
Waarom zal ik mijn geluk nog zoeken in materiaal, als ik mijn geluk al erg dicht bij me in de buurt heb?!
Ik probeer mezelf dit voor te houden en haal hier kracht en geluk uit.

Moraal van deze blog:
WEES TEVREDEN MET DE DINGEN DIE JE HEBT EN DE MENSEN DIE IN JE OMGEVING ZIJN.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *