What music means to me

Wat betekend muziek voor mij? Voor mij zegt muziek meer dan 1000 woorden. I know it sounds cliché, but it’s true.

Muziek komt in zoveel verschillende soorten, het is universeel en iedereen begrijpt het. Daarbij komt ook nog kijken dat het alles beter, spannender, leuker en sexier maakt. Denk bijvoorbeeld aan een horror film, zonder spannende achtergrond muziek. Dan is het toch direct niet meer spannend…
& zo is dat ook voor het leven. Zonder muziek in het leven is het toch gelijk een stuk minder leuk.

Wat ik vooral erg fijn vind aan muziek, is dat ik al mijn emoties erin kwijt kan. Niet alleen wanneer ik zelf muziek maak, maar ook wanneer ik ernaar luister. Ik vind het zo fijn om in mijn kamer te zitten met de gordijnen dicht, sfeerverlichting aan en een heerlijke LP aan op mijn platenspeler. & dan het liefst van een hese mannenstem. Is there something better???

Na mijn vorige blog zou je denken dat ik het niet erg leuk vind om op te treden, maar niets is minder waar. Zodra ik mijn eerste drie woorden gezongen heb, voel ik de spanning van mij afglijden en ben ik volop aan het genieten. Ik voel me dan helemaal in mijn element.
Het publiek maakt het gevoel compleet. Zij geven mij zoveel energie, wat maakt dat ik er nog meer plezier in heb. Na afloop komen vaak mensen naar mij toe over wat ze ervan vonden. Dit waardeer ik altijd heel erg. Of het nou negatieve of positieve feedback is, ik kan er weer van leren.

Momenteel ben ik gitaar aan het leren spelen. Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar laatst heb ik toch echt mijn eerste cover liedje gespeeld. Ik wil niet zeggen dat het heel erg goed klonk, maar het begin is er!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *