HARRY POTTER

SPOILER ALART.

Woensdag 26 september ben ik samen met mijn vriend naar de Warner bros Harry Potter studio tour in London geweest. & als je mij een beetje kent, weet je dat ik hier al twee maanden naar heb uitgekeken.

Iedereen die het maar wilde horen, en vooral de mensen die het niet wilde horen, hebben de afgelopen twee maanden te horen gekregen dat ik hier naar toe ging.
Mijn vriend daarin tegen was niet zo gelukkig als dat ik was. Ik heb zolang aan zijn hoofd gezeurd totdat hij gek van me werd en ‘oké’ zei.

We moesten eerst anderhalf uur met het openbaar vervoer en aan het einde stond een grote Harry Potter dubbel dekker op ons te wachten die ons naar de ingang ging brengen. Het viel me mee hoe snel we door alles heen konden en aan de tour konden beginnen. Startend met een aantal filmpjes en toen door naar de eerste echte bezienswaardigheid ‘THE GREAT HALL’. Met de iconische deur waar professor Quirrell doorheen rent en hysterisch roept “there is a troll in the dungeon’! & aan het einde de leraren tafel met een aantal leraren en natuurlijk de sorting hat.

Als je doorloopt kom je iedere keer bij een nieuw stuk decor. De kamer van professor Dumbledore, het lokaal van professor Sneep, het huis van de Weasleys en noem maar op. Ook zie je hoe sommige special effects zijn opgenomen. Zoals hoe er wordt gevlogen tijdens de Quidditch games of hoe iedereen wordt vervoerd naar hun kluis in Gringgotts. Echt heel gaaf om te zien.
De tour wordt vervolgd door the forbidden forest. Hier kun je Buckbeast en Aragog met al zijn kido’s bewonderen. Ik voelde me gelijk zoals Ron zich voelde in de film toen al die spinnen naar beneden kwamen zetten…

Toen kwam het moment dat we aankwamen bij platform 9 3/4. Heb toch even geprobeerd door de muur te rennen want ik moest mijn trein halen.
& daar stond dan de Hogwarts Express! Je kon er ook in lopen en de coupés bekijken, die stuk voor stuk een coupé uit een andere film voorstelden.

Na anderhalf uur binnen te zijn geweest hadden we wel trek gekregen. Er zat een groot restaurant op de helft van de tour en hier verkochten ze boterbier. Vooraf was ik erg enthousiast dat ik eindelijk een keer boterbier zou gaan drinken, maar achteraf was ik niet meer zo enthousiast. Het was niet heel lekker.. Maar hé, ik kan wel zeggen dat ik boterbier heb gedronken.
Het volgende gedeelte van de tour was buiten. Hier stond het huis van de oom en tante van Harry Potter, de brug waar Nevel de Death Eaters heeft tegengehouden en het huis waar James en Lilly Potter zijn gestorven.
Op de Prived Drive nummer 4 heb ik nog even geprobeerd om mijn eigen letter to Hogwarts te bemachtigen. Dit is helaas niet gelukt.

Ze hebben het beste voor het laatst bewaard. Na nog een aantal special effects gezien te hebben kom je uiteindelijk bij het kasteel uit! Hogwarts op schaalmodel met alles erop en eraan (zoals te zien is op de eerste foto). Dit was onwijs magisch om te zien!
Na wat merchandise gekocht te hebben was het tijd om de studio te verlaten.
Terug in de underground vroeg ik aan mijn vriend hoe hij het gehad heeft. Verrassend genoeg vond hij het erg leuk. Dat maakte mijn dag nog beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *