333 dingen om over te schrijven

Een tijdje terug heb ik een boek gekocht, genaamd ‘333 dingen om over te schrijven’. Zoals de tittel al zegt, staan er 333 dingen in dit boek waar je over zou kunnen schrijven. Er staan zulke leuke, creatieve dingen in, dat ik het niet kon laten om deze verhalen met jullie te delen.

Klik hier om het boek aan te schaffen.

Dus hierbij mijn eerste verhaal (en nee, jullie hoeven niet bang te zijn dat ik 333 blogpost ga schrijven over dit boek):

Beschrijf een dag in de wachtkamer van de tandarts, vanuit het gezichtspunt van de wandklok. 

Koek-koek, roept het vogeltje wat uit mij tevoorschijn komt. Het is weer tijd. 8.00 uur s’ochtends, het moment dat de tandartspraktijk waar ik hang zijn deuren opent. Ik ben benieuwd welke patiënten er vandaag weer aan de beurt zijn. Voordat ik deze gedachten heb gedacht komen de eerste mensen binnen lopen. Ze nemen plaatst op de altijd zo comfortabele stoelen. Wat ik altijd zo leuk vind, is dat de patiënten nooit weten wat hen te wachten staat. Ik kijk naar de spiegel tegenover mij, naar de man en vrouw op de stoelen en terug naar de spiegel. Beide moeten we glimlachen, omdat wij weten wat er staat te gebeuren. Tien minuten later komt de tandarts ze halen. Ik ben benieuwd hoelang ze binnen moeten blijven. Er komt veel geschreeuw en kabaal uit de behandelkamer. Alle spullen in de wachtkamer beginnen te lachen en luidkeels met elkaar te kletsen. Na een tijdje komen de man en de vrouw terug de wachtkamer in om hun jassen te halen. Bij beide patiënten zit er geen tand meer in hun mond. Ze zitten onder het bloed en kijken angstig uit hun ogen. Nu weten zij ook wat wij al de hele tijd wisten! Deze tandarts is een griezel, die tanden spaart! Die zien we nooit meer terug.

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *