Escaperoom adventures 2.0

Begin dit jaar schreef ik een blog over mijn top drie van escaperooms. In de tussentijd heb ik weer een aantal escaperooms gedaan en vond ik het tijd om een nieuwe lijst te maken. Ditmaal een lijst van alle escaperooms die ik gedaan heb in volgorde van favoriet naar minder favoriet.

Best one ever! The freak show, Delft. 

Deze kamer heeft verdieping 13 van zijn troon af gegooid. The freakshow heeft een onwijs mooie aankleding.
Ik had echt het gevoel dat ik mij op een oude kermis bevond. Daarnaast zaten er toffe special effects in. Van schrik heb ik een vriendin geknepen… sorry daarvoor nog.
ECHT EEN AANRADER!

‘Verdieping dertien’ en ‘operation exit’ zijn nu nummer twee en drie (zie vorige blog). Deze kamers waren erg mooi aangekleed en hadden de juiste portie spanning. Zeer een aanrader, maar dan wel als je een beetje ervaring hebt met escaperooms. Anders bestaat de kans dat ontsnappen lastig wordt.

De Melkput‘, Woerden

Dit is een kamer gelegen op boerderij de Boerinn in Woerden. Je kunt hier heel veel verschillende activiteiten doen.
Zoals het je misschien niet verrast is de kamer in de sfeer van een boerderij. Het was een erg unieke locatie om in te spelen, wat het om deze reden ook erg leuk maakte. Hij was wat ingewikkeld, maar met de juiste hints en goed teamwork, wisten wij te ontsnappen (met nog 3 seconden op de klok).
Ja, zelf na het doen van zoveel kamers zijn hints soms nodig.
Ik ben erg enthousiast over deze escaperoom.

Hangover, Rijswijk

Deze kamer heb ik gedaan met een aantal oud collega’s van mijn stage. Zoals de titel al aangeeft heeft deze kamer te maken met alcohol. Je zit opgesloten in een duur strandhuis en je moet er achter zien te komen wat er die avond gebeurd is. Ik kreeg bijna echt het idee dat ik de vorige avond flink gezopen had.
In alle hectiek en chaos van deze kamer, ben ik ook nog eens uit mijn broek gescheurd. Dit zegt alweer genoeg over hoe ik te werk ga in een escaperoom…

The kidnapping, Alkmaar
Deze kamer heb ik gedaan met het gezin van mijn vriend en nog een ander gezin toen wij een gezellig weekendje weg waren.
Bij een weekendje weg is een escaperoom altijd een goed idee. & dan zeker als je de mannen en vrouwen verdeeld over twee kamers en er een wedstrijdje van maakt. Wie bevrijd als eerst de ontvoerde zoon van de miljonair?
Ik kan jullie met blijdschap mededelen dat de vrouwen zijn ontsnapt en dat de mannen het niet gehaald hebben.
Door van een escaperoom een wedstrijd te maken, maakt dat het nog zenuwslopender, maar O zo leuk.
Wat betreft deze kamer, het zat erg goed in elkaar. Er konden verschillende puzzels tegelijkertijd gedaan worden en de setting zag er erg goed uit.

SS Rotterdam

Pandora, Ayers rock Zoetermeer

Er is in de Ayers rock een kamer ontdekt die niet op de plattegrond staat. Het lijkt alsof de kamer in haast is verlaten. Tijdens het spelen kom je achter de geheimen van deze kamer.
De sfeer in deze kamer was heel goed vormgegeven. Ik had het idee dat ik terug in de tijd was, naar het tijdstip wanneer het verhaal zich afspeelde.
Een beetje technisch inzicht is voor deze kamer wel fijn, maar zonder dit inzicht is ontsnappen ook mogelijk. Kijk maar naar ons! Met nog 3 minuten over.

Meelfabriek, Leiden
De locatie van deze escaperoom was heel uniek. Je speelt in een oude meelfabriek (zoals de naam van de escaperoom al verklapte). De meelfabriek heeft een geheim en het is aan jou om achter dit geheim te komen.
Dit was de aller eerste kamer die ik deed en tevens het begin van de liefde voor escaperooms. Die liefde deel ik samen met dat leuke grietje rechts van me op de foto. Het is zo fijn om dit met haar te doen. Zij bedenkt gewoon om de cijfertjes die op postzegels zijn weergegeven, bij elkaar op te tellen, zodat dit een code vormt voor een slot. Dat is toch geniaal.
Toen ik een keer een kamer zonder haar deed, heb ik blijkbaar hardop gezegd: “wat zal Noeke nu doen”. In de spanning van het spel kon ik het me niet herinneren, maar zij had deze kamer achter de schermen meegekeken & had mij dit dus horen zeggen.
Maargoed, die voorbeelden zijn helemaal niet van toepassing in deze kamer, maar ik vond het even leuk om te vermelden.
Enige wat ik nog over deze kamer wil zeggen: DOEN!

Xit room, Amsterdam
Xit room is gevestigd in Amsterdam en in Eindhoven en bevat meerdere kamers. Ik heb letterlijk de longen uit mijn lijf geschreeuwd. Het is zeker geen enge kamer, maar er zitten schrikwekkende elementen in. De kamer was het kantoor van een professor die verschillende geheimen heeft. Het thema sprak me jammer genoeg niet heel erg aan, maar buiten dat is dit een leuke kamer om te doen. Je hoeft er niet al te veel ervaring voor te hebben.

Kruithuisje, Leiden
Ook deze escaperoom bevindt zich in een hele unieke locatie, namelijk het kruithuisje in Leiden. Er zit een hele mooie geschiedenis rondom dit huisje.
Alvorens het ontsnap avontuur begint, wordt de geschiedenis vertelt. Binnen in het kruidhuisje ziet het er nog toffer uit dan aan de buitenkant.
Het verhaal rondom de escapekamer is erg leuk, helaas zijn we niet ontsnapt. Dit was ook de eerste kamer waar ik niet uit ontsnapt ben…

Midnight Magic, Amsterdam Waterlooplein
Deze escaperoom was in het thema van Harry Potter. Onze toverstaf was afgepakt door de professor toverdranken en deze moesten wij terug zien te krijgen.
Deze kamer was nog niet erg lang geopend en er waren nog een aantal dingen waar de puntjes op de i gezet moesten worden. We moesten een aantal hints krijgen om überhaupt een puzzel te ontdekken.
Naar mijn mening zijn de kamers van Escapeworld het meest geschikt voor kleine, onervaren groepen.

Prison escape, Real life excape Den haag
Deze locatie heeft vier verschillende kamers die gespeeld kunnen worden. Ik heb één van deze kamers gedaan.
We werden aan elkaar geboeid en in de gevangenis gedumpt. Good luck.
Op een gegeven moment hadden we een klein sleuteltje gevonden, maar er was nergens een slot te vinden, dus we bewaarden de sleutel eventjes. Een half uur later hadden we nog steeds geen slot gevonden waar dit sleuteltje op pasten. Wat bleek nou.. We hadden onszelf al een halfuur eerder kunnen bevrijden van onze handboeien…
& dan zijn we niet eens allemaal blond..

Down the rappit hole, Amsterdam
Escape World heeft erg veel kamers op verschillende plaatsen. 1 van die kamers van Down the rappit hole.
Er was van te voren aangegeven dat de kamer heel moeilijk was en maar 20% de kamer binnen 60 minuten zou verlaten. Na 35 minuten binnen te zijn, hadden we onverwachts de laatste code goed en konden we ontsnappen. Eenmaal buiten snapten we er allemaal vrij weinig van. Hoe hebben we dit in hemelsnaam gedaan??
Wat bij deze kamer heel jammer was, was dat iedere puzzel elkaar opvolgde. Wij deden de kamer met zijn 5e. In mijn beleving veel te veel. Normaal is vijf een mooi aantal, omdat iedereen met een puzzel bezig kon zijn. In deze kamer moest je op elkaar wachten tot dat iemand anders een puzzel opgelost had.

Deze kamer is zeker aan te raden voor kleine groepen die voor het eerst een escaperoom gaan doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *