Als ik later groot ben

Als kind denk je vaak na over welk beroep je wilt gaan uitoefenen als je later groot bent. Mijn oom dacht altijd dat ik later heks zou worden. Op mijn achtste verjaardag kwam hij dan ook aanzetten met een heksenneus, hoed en bezem. Alvast voor mijn uitzet 😉
Als je naar bovenstaande foto kijkt, lijk ik ook een klein beetje op een muzikant (zie bezem als gitaar). Het zat er toen al in!
Oké even terug naar waar ik het over wilde hebben..
Ik wilde vroeger altijd stewardess worden en later dolfijnen trainster. Wat nou als ik ook echt één van deze beroepen nu zou uitvoeren?! Hoe zou mijn leven er dan uit zien?!

Lets see.

Stewardess had geen goed idee geweest. Ik ben namelijk als de dood dat een vliegtuig neer stort. Daarnaast ben ik ook een beetje vliegtuigziek. Vooral met het opstijgen en het dalen. & als er turbulentie komt, kan je mij opvegen.
Wanneer dit het geval is, kijk ik altijd naar de gezichten van de stewardessen. Zolang zij geen angst uitstralen, zal er wel niets aan de hand zijn. Wanneer hun gezichten vertrekken, moet je je echt zorgen gaan maken.
Als ik stewardess zou zijn, keek ik constant angstig en zou ik bij iedere beweging in een hoekje kruipen.
Toch slim dat ik van deze beroepgedachtes ben afgestapt.

Als dolfijnen trainster zal ik het niet veel beter doen. Zodra ik al vijf minuten in bad lig, wil ik er weer uit, omdat mijn handen zijn gerimpeld. Ik kan gewoon niet zo goed tegen gerimpelde handen. Als dolfijnen trainster lig je vaak met die beesten in het water. & dan vliegt er ook nog eens kilo’s vis door je handen. Man wat zal je dan stinken.

Laat ik het nu eens opdraaien. Als jij mij vroeger had verteld dat ik in de gehandicaptenzorg zou gaan werken, zou ik je vierkant in je gezicht hebben uitgelachen. Plus ook een klein beetje angstig zijn. Mijn familie had in hun kennissenkring een jongen met het syndroom van down. Deze jongen was een beetje verliefd op mij en ik vond dat eng..
Nu vind ik deze doelgroep heel erg leuk om mee te werken. Mijn cliënten zijn super gezellig en altijd vrolijk. Vooral om de kleine dingetjes in het leven.
Daar kan de mensheid nog iets van leren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *