HEIMWEE

Vroeger had ik vriendinnetjes die last hadden van heimwee. Dan kwam er iemand bij mij logeren, maar wilde nog voor dat het donker werd alweer naar huis. Dit gevoel had ik nooit begrepen, omdat ik het gevoel nooit ervaren had.

Totdat ik terug kwam uit Bali. Ja ik weet het.. Ik heb het weer over Bali. Maar hier heb ik zulke mooie herinneringen aan dat dit zich uit in heimwee!

Het is nu al drie jaar geleden dat ik stage ging lopen in Indonesië. DRIE JAAR ALWEER! Tijd gaat echt super snel.
Toch voelt het als de dag van gister dat ik vertrok.
Soms zit ik op de scooter naar mijn werk en plotseling zit ik mijn hoofd op de scooter in Bali. Ik zie letterlijk de weg voor me waar ik gereden heb. Mijn herinneringen zien er erg levendig uit en dit veroorzaakt de heimwee.

In Nederland neem ik zo af en toe een massage. Wanneer ik op de massagetafel lig en mijn ogen sluit, denk ik stiekem even terug aan de Balinese massages (die ik daar regelmatig nam). Dan zie ik de ruimte weer voor me en voel ik me weer terug in Bali.

Wat ik vooral heel erg mis aan Bali is het gevoel wat ik daar had. Mensen in Nederland hebben de klok, mensen in Bali hebben de tijd. Alles mocht, niet moest. Dit gevoel was zo bevrijdend.

Bali voelt als een tweede thuis voor mij.
Ik wil zeker terug naar Bali & dat gaat ook zeker gebeuren. Wanneer is nog niet duidelijk. Maar dat komt zeker goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *