Offline

Tegenwoordig is iedereen altijd en overal online (en dat moet ik dan zeggen met twee instagram accounts en een blog..).
Kijk eens een keer om je heen in een bus. Hoeveel passagiers zitten er nou eigenlijk NIET op hun mobiel..
Het lijkt wel alsof iedereen te bang is om in real-life met elkaar te communiceren.

Om eerlijk te zijn ben ik zelf ook meer online dan dat ik eigenlijk zou willen. Als ik mijn schermtijd van de afgelopen zeven dagen moet geloven, heb ik 23 uur en 25 minuten op mijn mobiel doorgebracht.
Dat is toch eigenlijk niet normaal.
Dat is gewoon een hele dag!
Wat had ik wel niet allemaal kunnen doen met die tijd??
Mijn kamer opruimen, een boek uitlezen, mijn moeder helpen met het huishouden..
Haha nee geintje, wie hou ik hier voor de gek 😉

Oké, back to business.
Ik merk aan mezelf dat ik heel vermoeid raak van alles wat ik van online binnen krijg en ik zou het liefst soms een dagje ‘offline’ willen gaan. Even tijdelijk van de online aardbol willen verdwijnen.
De enige manier waarop ik in het dagelijkse leven echt offline kan zijn, is door in een goed boek te kruipen. Ik kan zo drie uur achter elkaar lezen, zonder één keer op te kijken naar mijn telefoon (mits die op geluid staat..).

Ik voel dat het constant maar online moeten zijn, mij moe maakt en ik ben toe aan vakantie.
Zouden jullie het kunnen? Even tijdelijk van de online aardbol verdwijnen?
Give me some tips, please!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *