Reads van de maand Juli

Ik ben altijd een erg langzame lezer geweest. Echter is er deze maand iets bijzonders gebeurd. Ik heb VIJF boeken gelezen deze maand!!
Voor mij dus echt een big thing.
Deze maand ben ik op vakantie geweest naar Curacao, dus hier had ik ook wel voldoende tijd om een boek te lezen.

Het boek wat ik meegenomen had op vakantie was: De verborgen universiteit, van Natalie Koch, deel één.
Dit boek gaat over een nederlandse studente die uitgenodigd wordt om voor een semester te komen studeren in London. Eenmaal hier leert ze dat ze magische krachten bezit en krijgt ze alles over deze magische gemeenschap te weten. Hier leert ze ook wie haar vader is…

Het boek heeft erg veel overeenkomsten met Harry Potter. Dit vind ik enigsinds jammer, omdat het nu lijkt alsof de ideeën gestolen zijn. Zo zijn er tuinkabouters i.p.v. huiselfen, de vier oprichters van Hogwarts zijn hier vijf oprichters van de magi gemeenschap en zo zijn er nog een aantal dingen.
Vanaf hoofdstuk elf gebeurd er eindelijk iets en krijgt dit boek zijn eigen verhaal. Die verdomd verrassend is. Hiervoor kreeg je voornamelijk veel achtergrond informatie over de wereld waarin het verhaal zich afspeelt.

Wat ik ook erg leuk vind aan dit boek, is dat er delen en vragen onbeantwoord blijven. Zo wordt er in het eerste hoofdstuk vragen gezaaid die aan het einde nog steeds niet beantwoord worden. En ik kan je vertellen… Ik ben nu halverwegen deel twee en mijn vragen zijn nogsteeds niet beantwoord. Dit maakt dat je het boek door wilt blijven lezen.

Na anderhalve week had ik dit boek uit en had ik op het strand niets meer om handen. Dus haalde ik een boek bij de receptie vandaan (daar waar vakantiegangers hun boeken dumpen als ze ze hebben uit gelezen). Behalve als je Bo heet, want die doet geen boeken weg.

Dit boek was het zomerhuis van Linda van Rijn. In vergelijking met het boek hierboven, een erg dun boekje. Die ik dan ook in één dag heb kunnen uitlezen. Ik heb er dan wel van sochtends vroeg tot savonds laat over gedaan, met wat onderbrekingen van de zee, maar toch maakte dit mij erg trots.

Het gaat over een stel die met hun zoontje gaat camperen op een camping waar zij in hun jeugd vaak kwamen. Op een ochtend gebeurd datgeen waar een moeder het meest bang voor is. Wat dat is kan ik natuurlijk niet zeggen, want dan is het bijna niet meer de moeite waard om het boek zelf te lezen.

De dingen die in het boek gebeuren vind ik redelijk voor de hand liggend. De uiteindelijke plot twist had ik ook al wel een klein beetje zien aankomen, maar toch was het leuk om te lezen. Het zat goed in elkaar en las lekker weg. Zeker een aanrader als een vakantie boek. Verstand op 0 en lezen maar!

Het derde boek wat ik deze maand heb uitgelezen is Harry Potter and the cursed child. Dit boek had ik al een tijdje liggen, maar ik wilde er steeds niet aan beginnen. Dit omdat ik nog naar het theater stuk ging en mezelf geen spoilers wilde geven. Ik ben erg blij dat ik het boek daadwerkelijk heb laten liggen.

Tijdens het lezen heb ik erg genoten. Ik zag het theater stuk weer helemaal voor me en sommige stukken vielen nu op zijn plek. Ik zat zover achteraan bji het theater stuk en mijn engels is nou niet helemaal great.. Dus sommige stukken waren voor mij niet zo heel duidelijk. Door het nu te lezen, snapte ik het veel beter.

Ik weet niet of ik er ook zoveel van genoten had als ik het theater stuk niet gezien zou hebben. De manier waarop het geschreven is (script vorm) vraagt wel heel veel verbeelding.

Dit is de eerste roman die ik gelezen heb. Ik kreeg het van mijn tante, omdat ze haar boekenkast aan het opruimen was. Mijn schoonmoeder was er ook al een aantal keer over begonnen, dus het was tijd dat ik er maar eens aan begon.

Het boek heeft me meer verrast dan ik had verwacht. Het verhaal gaat over de razzia in Frankrijk tijdens de tweede wereldoorlog. Over hoe de Franse politie duizende Joodse mensen arresteert en overplaatst naar concentratie kampen. Deze verhalen worden zo goed verteld dat ik een beeld kan schetsen over hoe gruwelijk het daaraan toe ging.

Wat het verhaal ‘leuk’ maakt is dat het zich vanuit twee perspectieven en vanuit twee tijdstippen afspeelt. Een vanuit de ogen van een Joods gearresteerd meisje en één vanuit een journalist die onderzoek doet naar deze razzia en hier ook persoonlijke belangens bij krijgt.

Iedereen die van lezen houdt, zou dit boek in zijn boekenkast moeten hebben staan.

The book of wisdom, is het boek wat werd verschaft bij een Tomorrowland ticket. Ik werd geheel enthousiast over dit boek. De lay-out is echt prachtig. Het boek is bezaaid met goude lettering en versiering. De illustraties in dit boek zijn ook erg mooi.

Tomorrowland heeft een aantal van hun voorgaande thema’s in dit boek verwerkt. Twee tieners worden door twee robot balletjes naar een gigantische library gebracht. In deze bibliotheek liggen alle ‘opgeslagen verhalen’. Er is één boek die alles weet over deze opgeslagen verhalen, the book of wisdom.
Eenmaal in de bilbioteek blijkt dat de twee tieners deel uitmaken van een raad. Deze raad moet ervoor zorgen dat Tomorrowland goed verloopt. De vorige twee raadsleden blijken iets van plan te zijn en de twee nieuwe moeten hen stoppen. Ze worden in de opgeslagen verhalen gestuurd en hier gebeuren allemaal spannende en mysterieuze dingen.

Wat ik erg leuk vind aan dit boek is dat er allemaal dingen in dit boek gestopt zijn. Zo zit er bijvoorbeeld een kaart in het boek, die de twee raadsleden kregen om hun weg te vinden in een opgeslagen verhaal en zo zit er ook een membership kaartje voor the library in het boek. Ik vind dit heel orginieel en ik val altijd wel voor deze dingentjes.

Dit waren de boeken die ik in de maand Juli gelezen heb.
Zijn er boeken die jullie deze maand gelezen hebben die ik ECHT moet lezen?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *